28 Şubat 2014 Cuma

Sakurasou No Pet Na Kanojo Tanıtım



Sorata yurtta kedi beslediği için yurttan kovulmuş, kedileri çok sevdiği için onları sokakta bırakamıyor ve onlar içi, her şeye razı, Sakuraosu yurduna gitmeye bile. Sakurasou okul tarafından belirlenmiş sorunlu, tembel, ve huysuz öğrencilerin bulundukları bir nevi yurt. Fakat Sorata, gayet normal olduğu için onun bu yurtta yaşamını sürdürmesi hiç de kolay olmayacak, taki Shiina adında ki kız onlara katılana dek. Sorata bundan sonra günlerini dolu hemde o kadar dolu yaşayacak ki, Sakurasou onun için bir evden farklı olmayacak!

Eh, tanıtım yazısı kısaca her şeyi açıkladı zaten. O zaman ben karakterlerden biraz bahsedeyim:

Başrolümüz Sorata. Kedi beslediği için Sakurasou'ya atılmış, hayali oyun yapımcısı olmak ve (Shiina gelene kadar) kedilere bakıcı bulup Sakurasou isimli çatlak evden kurtulmak. 

Shiina Mashiro: Sakurasou'ya yeni taşınmış olan kızımız, eskiden ressammış fakat artık bir mangaka. Shiina, animede "dahi" olarak adlandırılan gruptan biri. (Bu dahiler hiçbir şey için uğraşmadan her şeyi kolaylıkla anlayan tiplere deniyor. Anime "dahiler" ve "normaller" olarak ikiye ayırmış insanları.) Ama Shiina eskiden yaşadığı yerde herkes onun ihtiyaçlarını giderdiği için, nasıl çamaşır yıkanır, nasıl yemek yapılır, nasıl giyinilir, okula nasıl gidilir vs. şeyleri bilmiyor. Bu yüzden evde Mashiron görevi diye bir görev var. Bu da her sabah Shiina'yı giydirmek, çamaşırlarını yıkamak, saçlarını kurutmak, okula götürmek vs. içeriyor. Sakurasou'da kalanlar bu görev için Sorata'yı seçiyor. :D

Kamiigusa Misaki: Sakurasou'nun eğlence kaynağı. Herdaim gülen, her şeyden bir eğlence çıkarabilen karakterimiz. Jin ile küçüklükten beri arkadaşlar ve bu karakterimiz de Jin'e aşık. Aynı zamanda bir anime yapımcısı ve bu da dahiler grubuna giriyor. 

Mitaka Jin: Sakurasou'nun çapkın öğrencisi. Bir anime senaryo yazarı ve Misaki'yi seviyor. Fakat Jin'in senaryoları hiçbir zaman Misaki'nin animeleri için yeterli olmuyor, bu yüzden Jin kendini geliştirene kadar Misaki'yle birlikte olmayı kabul etmiyor.

Akasaka Ryuunosuke: Bir bilgisayar dahisi. Kendisini odasına kapatmış ve dış dünyayla hiçbri ilgisi yok. Okula gitmiyor, çoğu kişi onun yüzünü bile görememiş. Sadece e-mail yoluyla iletişim kuruyor. Ve çok besleyici olduğunu söyleyerek her daim domates yiyor.

Sengoku Chihiro: Sakurasou'nun başındaki bir türlü evlenememiş hoca. Daha çok güzel ve çapkın bir tip, ayrıca tembel ve umursamaz bir havası var.

Aoyama Nanami: Sakurasou'ya sonradan taşınan ahlak manyağı kızımız, Sorata'nın sınıf arkadaşı ve Sorata'yı seviyor. Hayali seiyuu olmak ve bunun için evden kaçmış. Tüm harcamalarını kendisi karşıladığı için gece-gündüz çalışıyor.

Off be, ne çok ana karakterimiz varmış. Favorim ise: Shiina. Animeye gelencek olursak, ilk bölümünü izlediğimde "saçmalığın daniskası" demiştim. Ama yorumların iyi yönde olduğunu görünce her ne kadar şaşırsam da izlemeye devam ettim ve 4-5 bölüm sonra sarmaya başladı. Animenin ilk bölümlerinde biraz ecchi içeriği vardı, sonra tamamen azaldı, rahatsız edici düzeyde değildi. Bu anime daha çok slice-of-life (hayattan kesitler) türünden bir animeydi. Gerçek duygular içeriyordu. Romantizm de vardı biraz, komedi de vardı. Yani kısacası eğlenceli bir animeydi. Çizimleri de ortalama boyuttaydı fakat güzeldi. İlk bölümlerde asla beğeneceğimi tahmin etmezdim, ama ne şaşırtıcıdır ki beğendim :D

Another Tanıtım


  Orta okul son sınıf öğrencisi olan Mei Misaki, güzelliğiyle, zekasıyla ve kişiliğiyle okulun en popüler kızıdır. Fakat mezun olamadan bir kaza sonucu ölür. Bunun üzerine arkadaşları ve öğretmenler Misaki hala yaşıyormuş gibi hareket etmeye başlarlar. Hatta mezuniyet töreninde Misaki için de kutlama yapılır.

  Bu olaydan 26 yıl sonra Sakikabara Kouichi aynı okula transfer öğrenci olarak gelir. Okulda yine Mei Misaki adıyla ve bir gözü bantlı esrarengiz bir kız öğrenci vardır. Diğer öğrenciler bu kız hakkında konuşmaktan kaçınırlar. 

  Kouichi, Misaki ile konuşmak için yanına gittiğinde Misaki, bu okuldaki öğrencilerin ölüme çok yakın olduğunu, yakında herşeyi öğreneceğini söyler ve uzaklaşır.


Bu anime baştan sona tüyler ürperticiydi diyebilirim. Kesinlikle klasik değildi ve "gerilim" kelimesini tamamen hak ediyordu. Hele o kuklalar yok mu?! Hayatımda bir daha kuklalara ve oyuncak bebeklere "kawaii" gözüyle bakabileceğimi sanmıyorum. Teşekkürler Another.

Animenin başlarında biz de ana karakter gibiyiz. Neler döndüğü konusunda ufak bir fikrimiz bile yok ve sadece bunu öğrenmek bile animenin son bölümlerine kadar getiriyor bizi. Bu animenin birkaç afişini ilk gördüğümde dram veya normal hayat falan sanmıştım. Ama başlayınca dişlerimin takırtısından gerilim ortamı yaratan efektleri duyamaz oldum. Tamam, açıkçası ben gerilimli filmler, diziler vs. kesinlikle izleyemem. Çünkü beni çok geriyor. (Adı üstünde gerilim yani.) Yani çoğu kişinin "aa bak şuna bir anda belirdi" dediği yerde ben 10 doz adrenalin yemiş gibi havaya fırlıyorum. Belki de bu yüzden biraz tırstım ben bu animeden :D

Ama önceden tahmin edilemeyen gerçekler animenin her tarafındaydı ve buna tek kelimeyle bayıldım. Önceden tahmin edince hiçbir esprisi kalmıyor zaten gerçekleri ortaya çıkarmanın. Ayrıca bu animenin konusu da gayet orjinal geldi bana. "Bir sınıfın lanetlenmesi." Ama hâlâ kuklalara ısınamadım, üzgünüm.

Aslında bu animenin bir diğer yönü de "psikopat". Ölümler o kadar açık bir biçimde gösteriliyor ki sanırsın Testere'nin anime versiyonu. Tamam, abartmayalım o kadar da değildi. Ama şimdiye kadarki anime geçmişimde izlediğim en gerilim dolu psikopat animeydi. (Aslında izlediğim "tek" gerilim-korku animesi, belki bunun da etkisi vardır..)

Benim favorim önlem alma sorumlusu Akazawa Izumi. Sonunda azıtmasa çok tatlıydı aslında. (Tatlıdan anladığım buysa kendimi aşağı atmalıyım sanırım. Her neyse, şunu söylemek istiyorum ki, bu animeyi ne zorluklarla izlersem izleyim kesinlikle pişman falan değilim. Çizimleri de gayet güzeldi ayrıca farklı bir tür izlemiş oldum ve -psikolojime sıyrıklar atsa da- kesinlikle beğendim.

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Tanıtım

Resim

Yuuta Togashi, ortaokulda süper kahraman özentisi çocuksu hareketlerinden dolayı pek sevilmeyen ve arkadaşı olmayan biri olmuştur. Bu nedenle Yuuta, bu hareketleri bırakır ve lisede kimsenin kendisini tanımadığı farklı bir okula gider.

Yuuta ile aynı liseye giden Rikka Takanashi, ablası ile beraber Yuuta'nın oturduğu evin üst katına taşınmış ve okulda Yuuta ile aynı sınıfa düşmüştür. Rikka'nın da Yuuta gibi çocuksu hareketleri vardır, fakat O'nun aksine Rikka halen bu hareketlerine devam etmektedir.

Rikka aynı zamanda kendisinin Yuuta ile bağlantılı olduğunu düşünmektedir. Yuuta eski hayatının açığa çıkmasından çok korkar ve Rikka'yı normal bir insan olduğuna ikna etmek ister.

NouCome Tanıtımı

Tam adı;
Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Love Comedy wo Zenryoku de Jama Shiteiru :lol: 

İngilizcesi;
My Mental Multiple-Choice Power Is Completely Ruining My School Romantic Comedy

Resim

Resim


Tür;
Komedi, Romantik, Okul Animesi, Belki birazcık ecchi :whistle: 

Konu;
Tüm olay Kanade Amakusa adındaki "lanetlenmiş" bir çocuğun etrafında dönüyor.
Lanet dediğimiz olayı açıklamak gerekirse boş boş dolanırken birken adamımızın kafasında
test tarzı seçenekli sorular çıkıyor ve seçtiği şeyler gerçeğe dönüşüyor. Evet, garip ve farklı bir konusu var.

Mesela okulda dolanırken karşısına güzel bir kız çıkıyor ve hemen sorularda geliyor;
A) Güzel kız sana aşık olacak. B) Çatıdan kız elbiseleri içindeyken düşeceksin.
Elbetteki adamımız ilk seçeneği seçiyor ve güzel kızımız ki kendisi sarışındır ve adı da Chocolat tır, oğlana aşık olur.


Anime hala devam ediyor, en son 6. bölüm çıktı.
Sonbaharın en popüler animelerinden biri olacağa benziyor.
En azından bir göz atılmalı.

27 Şubat 2014 Perşembe

(saber) Karakter tanıtımı


AD : SABER 
ANİME : FATE Stay Night / Zero
BOY : 154 cm 
KİLO : 42 kg
DİĞER AD : Kral Arthur
USTA : Kiritsugu Emiya 


Saber çok iyi bir savaşçıdır. Ayrıca bir kutsal kase savaşcısıdır.

Spoiler



(Kamui) Karakter tanıtımı



Yaş:18

Boy:170 cm

Kilo:55 kg

Saç:Turuncu

Göz:Mavi

Tür:Yato

Doğum günü:1 Haziran

Hakkında:Evrenin en güçlü kabilesi , Yato kabilesindendir. Umibouzu un biyolojik oğlu ve kagura nın biyolojik ağabeyi olur kendisi.Geceler Kralı Housen in öğrencisidir.Ustası housen i öldürdükten sonra Uzay korsanları olan Harusame nin en güçlüğü bölüğü , 7. bölüğün kaptanı olur.Amiral abuo 7. bölüğü öldürmeye çalışınca Kihetai ın yardımıyla harusame nin yeni Amirali olur.

Görünüşü:Turuncu saçları genellikle , hatta hep örülüdür.Üstünde Klasik Çin dövüş sanatları için kullanılan gelenekse bir üniforma giyer.

Kişiliği:Her zaman dövüşmeye istekli biridir.Acıma duygusu yoktur.Rakiplerini bir gülümseme ile öldürerek rakiplerine saygı gösterdiğini düşünür.

Resimler
Spoiler






26 Şubat 2014 Çarşamba

Havalı kızlar :O






Şimdide güzel kızlara çekelim konuyu en çok bayıldığım o animeler deki bizi kıskandıran Mükemmel kız çizimleri bazen gıcık olsam da T.T Her zaman sevebileceğim bir yanları oluyor zaten onlar olmadan olmaz :D ya Çok Çok öptüm :*

Kawai Utangaç kızlar ( Ve içindeki canavarlar )






Animeler de ki o utangaç  kızları hep sevmişimdir yeri geldiğinde canavar yeri geldiğinde şirin bir ayıcık haline geliyorlar kişiliğimi animsatmıyor değil :P  Her neyse çok çok öptüm :*

25 Şubat 2014 Salı

Sword Art Online Season II Tanıtım

Büyütmek için tıklayınız, esas boyutları 900x1273.


Sword Art Online, orijinal sitesinde yayınlanana göre, yeni bir sezonla birlikte yine Light Novel'inin izini takip ederek bizlere geliyor 2014'te.

Daha giremeden çoğu seriye kucağını açıp hoşgeldin diyen 2014 senesi, yeni bir devam seriye daha hoşgeldin diyor canı gönülden. Konusunu yine Light Novel'inden alacak seri, tahmin edileceği üzere yeni bir maceraya sürüklüyor bizi yeni bir oyunla.

Konusu; Kirito ve arkadaşları, Sword Art Online'daki katmanların tamamını bitireli 1 yıl olmuştur bile. Oyunun bitmesi ile birlikte, Kirito, Kikuoka'dan Gun Gale Online adında olan bir oyunu, özelliklede bu oyunda bulunan "Death Gun" adlı, Sanal Dünyada ölenleri gerçek dünyada da öldüren silahı araştırmasını ister. Kirito daha oyuna yeni girdiğinden Sinon adlı bir kızla tanışır. Sinon ile birlikte Kirito, GGO turnuvası olan Bullets Of Bullets [Mermilerin Mermisi]'a katılır ve oyuna yeni başlamış olmasına rağmen bir çok turnuvada başarı gösterir.

Hikayenin ilerleyen kısımlarında Kirito, bu şüpheli ölümler ile bağlantılı olan gurubu, Laughing Coffin'i keşfeder...

Ouran High School Host Club Tanıtım



Anime Türü: Komedi, Okul
Bölüm Sayısı: 26 / 26
Yapım Yılı: 2006
Türkanime Puanı: 7.6 / 10 

Özet;

Haruhi Fujioka, küçük yaşta annesi kaybetmiş babası ile tek başına 
kalakalmıştır. Oldukça zeki olduğundan, fazlasıyla zengin 
ailelerin çocuklarının eğitim aldığı 1. sınıf bir özel okul olan Ooran 
Akademisinden burs kazanır. 
Sessiz sedasız ders çalışacağı bir yer ararken, yanlışlıkla Host 
Klübünün kullandığı müzik odasına girer. Çıkmaya çalışır ama Host 
Kulübünün başkanı onu alıkoyar. Bu kargaşa esnasında, değeri 8 milyon 
yen olan bir vazoyu, Haruhi yanlışlıkla kırar. Host kulübü üyeleri 
Haruhi'nin bu vazonun parasını ödeyemeyeceğini bildiklerinden, onu mezun
olana kadar Host Kulübünün köpeği yapmaya karar verirler. 
Ama sonraki gün Haruhi'nin aslında güzel bir yüzü olduğunu anlayan kulüp
üyeleri, onu da Host kulübüne üye yapmak isterler. Haruhi, buna önce 
karşı gelir. Kulüp başkanının, eğer Host Kulübünde görev yaparsa 8 
milyon yenlik borcunun silineceğinin, söylemesi üzerine Haruhi bu 
teklifi kabul eder.

24 Şubat 2014 Pazartesi

Her zaman İzlenebilicek animeler :D

  1. One Piece :Eiiçiro Oda tarafından 1997′den beri yayınlanmakta olan one piece ; kurgusu, konusu,hikayenin gelişimi ve serüvenin devamında insanın içinde bitmek tükenmek bilmeyen bir heyecan ve merak duygusu oluşturması ile One Piece kesinlikle en iyi animedir.
  2. Naruto : Naruto ve animenin ikinci serisi Naruto Shippuden olmak üzere birbirine bağlı iki seridir. Naruto’nun çizeri Masashi Kishimotoyarattığı ninja dünyasında, kurgusu ve konusu bakımından mükemmel bir eser ortaya çıkarmıştır.
  3. Death Note : “L” ve “Kira” arasındaki dedektif katil oyununda bolca beyin jimnastiği yapıp kendinizi alamadan izleyeceğiniz mükemmel bir animedir. Belki de 1. veya 2. sırada olması gerekirken 3. sıraya koyma sebebim belki de bitmiş olmasıdır.
  4. Sword Art Online: Knight Online, Ragnarok, Metin2 , Silkroad gibi oyunlar oynayan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum . Bu tip bir oyunda ölürseniz gerçekten öldüğünüzü düşünün. Konusunun yanında bu tip oyunlar oynayanlar iyi bilirler ; bu oyunların gerçek hayata etkisini ! Bunların hepsini bulacaksınız .
  5. Accel World :”Zamanı durdurmak” herhalde bunu hepimiz istemişizdir. İleri teknolojideki bir dünyada bu yeteneği bir oyunda savaşlar kazanarak sahip olabileceğinizi düşünün .Konusunun yanı sıra şişman, ezik, saf bir başrol düşünün :)
  6. Mobile Suit Gundam :Ben sinerjinin anlamını sabahın köründe kalkıp da voltran izleyerek öğrenenlerdenim.Bir voltran, transformers hayranı için müthiş bir anime .
  7. Dragon Ball : Ejder toplarını toplayıp bir dilek dilemekti amaç… Ve dilek dilendi beyaz bir bayan kilodu :D … Asla unutamadıgım sahnesidir. Songoku’nun serüvenleri, eğitimleri, savaşları ve doymak bilemeden yediği yemeklerle geçen zevkli bir anime .
  8. Bleach: Çokta severek izlediğim bir anime olmamasının sebebi One Piece ve Naruto’da yeteri kadar doymamdır belki de bir de bunun üzerine manga dışı konuları çok fazla sokmaları ve bu konuda başarızsız olmalarını sayabiliriz . Ama ne olursa olsun ilk onda bulunmasını istediğim bir anime . Galiba ne kadar sevmediğimi söylesemde içten içe gizli gizli sevdiğim bir anime .
  9. Code Geass: Death Note ile kıyaslanacak derecede başarı gösteren bir animedir.( ben kabul etmesemde ) 2. başrolde oynayan üfürükten teyyare yer yer beni soğutsada genel kurgu ve çizimleri ile sevdiğim bir animedir.
  10. Gankutsuou : Monte Cristo Kontu’nun bir değişik versiyonudur. Ezel dizisi izleyicilerine şiddetle tavsiye edilir.

Buddha 2 Tanıtım





Film: Buddha 2
Esas Adı: Buddha 2: Tezuka Osamu yok Buda: Owarinaki Tabi
Japonca : BUDDHA2手塚治虫のブッダ-終わりなき旅-
Yönetmen: Toshiaki Komura
Yazar: Osamu Tezuka (manga), Reiko Yoshida
Yapımcı: ?
Görüntü Yönetmeni: ?
Yayın Tarihi: 8 Şubat 2014
Süre: ?
Yapım Şirketi: Toei
Dağıtıcı: Toei
Dil: Japonca
Ülke: Japonya



CAST ( SESLENDİRME EKİBİ )

Sayuri Yoshinaga - Queen Maya
Hidetaka Yoshioka - Siddhartha
Kenichi Matsuyama - Tatta
Kiyokazu Kanze - King Suddhodana
Nana Mizuki - Migera
Tetsuo - Brahman


KONUSU

2500 yıl önce Hindistanda Siddhartha Shakya adında bir prens doğar.Fakat prens Dünyanın gerçeklerini görmek için prenslik görevinden vazgeçer.Prens Assaji adında garip bir çocukla karşılar ve bu çocuk geleceği görür , geleceği görmesi için göz göze gelmesi yeterlidir.Bu arada, Kosara Prensi Ruri Shakya üzerine saldırı başlar.

Mahou Sensou Tanıtım



Anime Adı :Mahou Sensou
Anime Türü : Aksiyon Fantastik Büyü
Bölüm Sayısı : ?
Yapım Yılı : 2014
Özet:
Bu modern aksiyon dolu büyülü hikayede, Takeshi Nanase karanlık bir geçmişi olan sıradan bir lise öğrencisidir.Bazı durumlar yüzünden, çocukluk arkadaşı Kurumi Isoshima ile "sahte" sevgili olmuşlardır. Ama, bir gün daha önce hiç görmediği bir üniforması olan Mui Aiba adında bir kızla karşılaşır. Bu karşılaşma Takeshi'nin kaderini tamamen değiştirecektir. Mui, Takeshi'ye bir büyücü olduğunu ve özür dileyerek Takeshi'yi de büyücüye dönüştürdüğünü söyler. Tek bir dünya olduğunu sanan Takeshi aslında insanların ve büyücülerin yaşadığı iki farklı dünyaların olduğunu farkeder.



Nobunaga the Fool Tanıtım



Anime Adı : Nobunaga the Fool
Anime Türü : Aksiyon, Mecha, Bilim-Kurgu,dram, 
Bölüm Sayısı : ?
Yapım Yılı : 2014



Özet;


Doğu ve batı gezegeni. Bir zamanlar iki tarafta cennetleri kapsayan "Dragon Pulse" ( Ejderha nabzı ) tarafından bağlıydı. 

Bir zamanlar zenginleşen toplum şimdi rüyalarda ki masallara konu oldu, savaşın bitmek tükenmek bilmeyen ateşi gerçekliği arçalarken. İki gezegen sonu gelmeyen savaşların arasında kayboldu.

"Sacred treasures" ( Kutsal hazineler ) olarak bilinen süper teknolojinin geri gelmesi dünya düzeni için devrim yaratabilir. Fakat kimse bunlar hakkında bir şey bilmiyor. Bir " heretical girl" ( inanışa ter düşen kız) dışında.

Batı gezegeninden bir kız, Jeanne Kaguya d'Arc, dünyayı kurtaracak olan " Star Messiah " ( Messiah yıldızının ) doğuşunun görüntülerini gördü. Leanorda Da Vinci (dünyaları gözetleyen) ile birlikte doğu gezegenine bir yolculuğa çıktı. Günümüzün en büyük aptalı ve doğu gezegeninin en büyük kafiri ile karşılaştılar.

23 Şubat 2014 Pazar

Günün anime önerileri


Hikigaya Hachiman oldukça problemli bir kişiliğe sahip lise öğrencisidir. Olağan şeylere karşı çıkıp öyle herkesle arkadaşlık kurmazdı. Hachiman'ı doğru yola sokmak isteyen öğretmeni, Hiratsuka Shizuka onu 'Kamu Hizmeti Kulübüne' girmesi için zorlar. Kulüpte kendi gibi sorunlu öğrencilerle tanışacaktır.



Şeytan Kral Sadao,Kahraman Emilia tarafından kötü bir şekilde yenildikten sonra diğer dünyaya bir başka değişle modern Tokyo'ya gitmeye zorlanmıştır.Şeytan kralın sahip olduğu tek şey dünyayı fethetmek için gerekli yeteneklerdir.Yani şu anki durumda tamamen işe yaramaz gereksiz yetenekler... Bu yüzden yarı zamanlı olarak çalışıp kendi hayatını sürdürmek zorundadır.



Kyousuke Kousaka 17 yaşında normal bir lise öğrencisidir. Hatırladığı kadarıyla, arasının her zaman kötü olduğu Kirino adında bir kız kardeşi vardır. Kız kardeşi Kirino, Kousaka’yı her zaman küçük görmekte ve onu reddetmektedir. Birgün Kousaka evde, üzerinde “Hoshikuzu Witch Merle” yazan bir DVD bulur. Kapağını açtığındaysa oldukça şaşırır çünkü içerisinde “Imouto to Koishiyo!” yani “Kızkardeşle Aşk Yap!” adlı bir hentai video oyunu bulur. Bunun kime ait olduğunu bulmaya çalışan Kousaka, DVD’nin kız kardeşine ait olduğunu öğrendiğinde şok geçirir. İlk serinin devamıdır.


İkinci sezon, Kız Kardeşler hikayesi üzerinden işlenecek. Japon stili bir roman olan To Aru Majutsu no Index'de sadece tek bir cild süren bu seri, To Aru Kagaku no Railgun mangasında büyük bir oranda genişletilmişti. Hikaye, Misaka Mikoto'un, 5. seviyeler arasındaki en güçlü kişi olan ve 6. seviyeye ulaşabilecek olan Accelerator'un içinde bulunduğu deneyde, Radyo Sinyali ile bağlı kız kardeşlerin 6. seviye geçişi deneyinde kullanılmalarını öğrendikten sonra yaşadığı zorlu sınav üzerinde yoğunlaşıyor.
]




Infinite Stratos (IS) savaş ve çatışmaların önemli bir aracı haline gelmiş bir silahlandırılmış dış iskelet sistemidir. Erkeklerin şanssızlığı olarak, sadece kadınlar Infinite Stratos'u kontrol edebilmektedirler, birkaç istisna dışında. Bu istisnalardan biri olan Orimura Ichika, kendisi de ünlü bir IS pilotu olan ablası tarafından yetiştirilmiş bir yetimdir. IS'ları kontrol etme yetisi 15 yaşındayken kazara farkedilen Ichika, IS pilotları yetiştiren bir okula burslu olarak kabul edilir. Bu, utangaç ve alçakgönüllü bir çocuğun kızlarla çevrelenmiş yeni yaşamının başlangıcı olur.


Honoka Kosaka okulunu çok sevmektedir. Öğrenci eksikliğinden dolayı okulun kapatılacağı haberini duyunca çok üzülmüştür. Bu yüzden daha fazla öğrenci bulmak için herkesin ilgisini çekecek bir "İdol Kulübü" kurmaya karar vermiştir. Hayalini gerçekleştirip en iyi idol kulübünü kurmak için yakın arkadaşlarını ve sınıf arkadaşlarını bir araya toplar.

Hikaye her zaman suya dalmayı ve içinde yüzmeyi sevmiş bir çocuk olan Haruka Nanase’nin etrafında döner. İlkokuldan mezun olmadan önce, o yüzme kulübünün diğer üyeleri Makoto Tachibana, Nagisa Hazuki ve Rin Matsuoka ile birlikte bir yüzme turnuvasına katılmıştır. Zafer elde ettikten sonra, çocukların her biri kendi yollarına gitmiştir. Zaman geçmiştir, olaysız lise hayatlarının ortasında Rin ortaya çıkar ve Haruka’ya bir maç için meydan okur, Haruka ona ezici gücünü gösterir. Böyle sona ermesini istemeyen, Haruka bir kez daha Makoto ile Nagisa’yı bir araya toplar ve Rei Ryugazaki adlı yeni üyeyi ikna edip Rin’i yenmek amacıyla Iwatobi Lise Yüzme Kulübünü oluşturur.


İlk sahne çıkışını görkemli bir konserle yapan STARİSH grubu, ustalık kursuna giriyor ve burada üstleri olarak (Senpai) başka bir ünlü grubun üyeleri onlara önderlik ediyorlar. Ancak işler hiçte kolay değildir. Grubumuzun ustalık mertebesine ulaşma bölümü konu alınırken diğer ünlü grubun üyeleri ile aralarında geçenler de anlatılmış.

Nishio Ishin tarafından kaleme alınan ve Vofan tarafından çizime aktarılan light novel serisinden uyarlanmıştır. Bakemonogatari'nin devamıdır. Önceleri Hitagi'yi dolandıran dolandırıcı Kaiki Deishu, şehire geri döner ve daha önce Nadeko'yu lanetlemiş olan büyülü sözleri yayar. Koyomi'nin kardeşi Karen ve Tsukihi Deishu'yu yakalamaya çalışır ama.. Nisemonogatari serisinin ikinci sezonudur.
Code Geass
Code Geass
Code Geass: Lelouch of the Rebellion. İşte size tam anime bir anime!Güzel kızlar, güzel oğlanlar, bol teknolojik oyuncak, çeşit çeşit imaj… Üstelik bunların tümünün bir aşk hikayesi ya da çocuksu bir tema ile değil, başarılı bir tarihsel bilim kurgu ile bezenmiş hali.2010 Ağustos’unda Japonya’nın, Britanya İmparatorluğu tarafından işgalinden sonra geçen alternatif bir tarih izliyoruz Code Geass‘ta. dizi, genç bir adamın, insanlara istediğini yaptırma gücüne sahip olduktan sonra şövalye robotlar ile üstünlük sağlayan imparatorluğa başkaldırması ve onu yıkma çabasını tek solukta izletiyor.
Dizimiz 25′er bölümlük 2 sezondan oluşmakta. İlki Code Geass: Lelouch of the Rebellion, ikincisi Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2 ismiyle yayınlanmış.İlk sezon Japonya’da Ekim 2006-Temmuz 2007 arasında, ikinci sezon da Nisan 2008-Eylül 2008 arasında gösterilmiş. Her iki sezon da anime dünyasında birçok ödül almış. DVD ve Blu-rayolarak kuzey amerika ve japonya’da en fazla pazarlanan (her türlü uzantısı satılan) güncel anime olmuş.Ichirō Ōkouchi tarafından yazılmış, bayan mangaka grubu Clamptarafından çizilmiş. Dizinin yönetmenliğini ise Gorō Taniguchi yapmış.
Hikayemizin geçtiği alternatif gelecekte, dünya 3 büyük güç arasında paylaşılmış durumda. Britanya İmparatorluğu, Çin İttifakı ve Avrupa Alemi. (Bunların dışında bir tek bağımsız Avustralya var)Konuyu biraz daha açacak olursak…
lelouch karşısındakini geass'larken
lelouch karşısındakini geass’larken
Yıl 2010, aylardan Ağustos. Britanya İmparatorluğu, yüksek teknoloji ürünü dev robotları ile Japonya’yı işgal eder ve buraya 11. bölge ismini verir. Japonlara da 11′lilerdenmeye başlanır. Kahramanımız Lelouch, ilk bölümde gerçekleşen bir dizi olay sonunda kendini özel bir mistik güç (geass) sahibi olarak bulur. Bu, bir bakışı ile karşısındakine istediğini yaptırabilme özelliğidir. Bu andan sonra zeki kahramanımız Lelouch, -kimliğini gizli tutarak- ayaklanan Japonlara yardım edip Britanya İmparatorluğu’nu düşürmek için elinden geleni ardına koymamaya karar verir.Hemen hemen her animede denk geldiğimiz “kardeş” olgusu bunda da geri kalmıyor. Lelouch, aslında savaş meraklısı bir psikopat değil. Kör ve kötürüm olan kızkardeşi Nunnally’nin mutlu ve huzurlu yaşayabileceği, yepyeni bir dünya yaratmaya çalışmakta ve bunun yolunun imparatorluğu yok etmekten geçtiğine inanıyor.
bazı hatunların farklı zamanlarda farklı imajlarından
bazı hatunların farklı zamanlarda farklı imajlarından
Ortada doğaüstü bir güç olsa da Death Note tarzı, bir dizi zeka oyunu, bir nevi satranç maçı havası dizinin geneline yayılmış halde. Size “Ee şimdi ne olacak? Aç aç, bir sonraki bölümü aç!” dedirtecek hızda ilerliyor hikaye. İlk sezonda biraz daha geri planda kalan politika, entrika ikinci sezonda gırla. Kahramanların zeki, politik, taktik hamlelerini izlerken, kızların seksi pozları, karakterlerin imajdan imaja koşuşları (renk renk göz ve saç mevcut), savaş sahnelerindeki teknoloji ve robot gelişimleri derken her kesimden izleyiciyi bir yerden yakalıyor. “Bol bol pizza hut reklamı kimi nereden yakalıyor?” diye sormayın, o da yapımcıların keselerini yakalıyor elbette :)
Code Geass Kahramanlarının Yegane Yiyeceği : Pizza Hut pizzası
Code Geass Kahramanlarının Yegane Yiyeceği : Pizza Hut pizzası
şövalye robotuna (Knightmare Frame) binmek üzere olan pilot
şövalye robotuna (Knightmare) binmek üzere olan pilot
Dizi boyunca geçen her savaş sahnesinde yer alan 4-5 metre yüksekliğindeki dev şövalye robotları (knightmare frame), tek kişiden oluşan insan pilotlar kullanıyorlar. Nesillerce süren bir gelişim aşamaları olan bu robotların modelleri genellikle “x. nesil hedehöt knightmare’i” şeklinde tanımlanıyor ve özel yapım olanlar isimlendiriliyor. (“3. nesil özel yapım şövalye robotu Ahmet” gibi…)Robotlar ile ilgili fikir vermesi için şuradaki birbuçuk dakikalık şövalye robotu sahneleri derlemesine göz atabilirsiniz. Ya da ille de tüm modelleri incelemek (ve ispiyon yemek) istiyorsanız şuraya bakabilirsiniz.
şövalye robotlar savaşırken
şövalye robotlar savaşırken
Türkçeye şövalye robotlar şeklinde çevrilen Knightmare Frame‘de aslında ingilizce bir kelime oyunu var. Knight (şövalye) ile mare (kısrak) kelimelerinin birleşimi ya da nightmare kelimesinin okunuşu olan naytmeyr, hem atlı şövalye, hem de kabus anlamına geliyor. “Frame” ise iki ayaklı makinelere deniyor.