24 Mart 2014 Pazartesi

Psycho-Pass Yeni Sezon

uXu0elE.jpg
Devam sezonu ve filmi ile ilgili haberi sizlerle eylülde paylaştığımız Psycho-Pass’in ikinci sezona dair tanıtım videosu, Noitamina resmi Youtube hesabında bugün yayınlandı.
Fuji TV, Noitamina Line Up 2014 etkinliğinde, 2012′de yayınlanmış animenin devam sezonunu Ekim 2014′te yayınlayacağını açıkladı. Seriyi, hemen ardından kış sezonunda izleyicilere sunulacak filmi takip edecek iken; temmuz ayında ilk sezonunun yeniden düzenlenmiş 11 bölümlük yeni versiyonu ekranlarda yerini alacak.
4KZweRu.jpg
Yeni sezon ve filmin yanında Hayakawa Yayıncılık’a ait S-F dergisinin ağustos nüshasında yayınlanmaya başlayacak bir roman serisi de gündemden bir madde. Ryou Shigami’nin dört karakteri içerecek roman bölümlerini yazacağı seri, yayınlanması bittiğinde  Hayakawa Bunko JA tarafından düzenlenip, ayrıca piyasaya sürülecek.
XgU6H99.jpg
Hikayenin yakın gelecekte, insanların ruhsal durumlarının ve kişiliklerinin somut olarak ölçülebildiği bir zamanda geçtiği seri; aksiyon, bilim kurgu ve polisiye ögeleri içeriyor. Psycho-Pass adı verilen ölçüm sonuclarının insanların hayatlarını büyük ölçüde etkilediği bu dünyada, destek kuvveti ekibinde suçla mücadele eden Shinya Kōgami ve yeni göreve gelmiş tecrübesiz polis müfettişi Akane Tsunemori olayların merkezinde yer alıyor.

Tsubasa to Hotaru Animeye Uyarlanıyor

Tsubasa to Hotaru
Shueisha’nın Ribon dergisinde, shoujo manga dünyasında sevilen mangakalardan biri olan Nana Haruta’nın (Love-Berrish!, Cactus’s Secret, Chocolate Cosmos) Tsubasa to Hotaru isimli serisinin animeye uyarlanacağı duyuruldu. Yayın tarihi henüz belli olmayan animenin, Japonya’nın dört bir yanında bedava gerçekleştirilecek olan Ribon Festa 2014 etkinliğinde gösterileceği de gelen haberler arasında yer alıyor.
Tsubasa to Hotaru
Manganın hikayesinden kısaca bahsedecek olursak; Tsubasa Sonokawa 15 yaşında bir lise öğrencisidir. Bir gün tren istasyonunda kansızlıktan bayılınca kendisini kurtaran senpaisine âşık olur ve bu karşılaşmanın bir kader olduğuna inanıp her gün onun sınıfını ziyarete gider. Ne var ki senpai kendisine duyulan bu hislerin çok bıktırıcı olduğunu söyleyip Tsubasa’yı başından defeder. Tüm bu olayların ardından Tsubasa’nın çocukluk arkadaşı, basketbol kulübünün yöneticisi Yuri-chan elini incitir. Arkadaşına yardım etmek isteyen Tsubasa da vekaleten basketbol kulübünün geçici yöneticisi olur.
3 Ağustos 2013 tarihinde başlayan manga hâlâ devam etmekte olup ilk bölümü Ribon dergisinin resmi sitesinden online olarak okunabiliyor. Ayrıca mangakanın Cactus’s Secret (Saboten no Himitsu) isimli serisi Viz Media tarafından Kuzey Amerika’da İngilizce olarak yayınlanıyor.

Gekkan Shoujo Nozaki-kun’a Anime

DQ2Gx4K.jpg
Oyayubi Kara Romance (2003-2007), Oresama Teacher(2007-? ) gibi mangalara imza atan mangaka Tsubaki Izumi’nin  hala yayımlanmakta olan son eseri Gekkan Shoujo Nozaki-kun animeye uyarlanıyor.
dJ4Vj4c.jpg
2014 yaz sezonunda yayınlanacak animenin resmi websitesi cuma günü açıldı. Tanıtım videosunun eklendiği sitede, animenin kadrosuna dair ilk duyurulara da yer verildi. Yapılan açıklamalara göre serinin kadrosunda Mitsue Yamazaki (Hakkenden: Eight Dogs of the East) yönetmen, Yoshiko Nakamura (Hiiro no Kakera) senarist, Junichiro Taniguchi (Genshiken 2) karakter tasarımcısı olarak yer alıyor. Animenin yapımcılığını Dogakobo üstlenirken, serinin seiyuularından Yuuichi Nakamura’yı Nozaki, Ari Ozawa Sakura, Nobuhiko Okamoto’yı ise Mikoshiba olarak dinliyoruz.


Square Enix’in ücretsiz web dergisi Gangan Online’de yayımlanan Gekkan Shoujo Nozaki-kun’da hikaye, lise öğrencisi Chiyo Sakura’nın sınıf arkadaşı Umetarou Nozaki’ye aşkını ilan etmesiyle başlıyor. Ancak Nozaki bu itirafı yazdığı shoujo mangasına yönelik bir hayranlık olarak algılayınca işler karışıyor. İkilinin ilişkisi ilerlerken, Sakura hislerini tekrar ama bu sefer doğru bir şekilde ifade edebilmek için fırsatları değerlendirmeye çalışıyor, olaylar ise katılan yeni karakterler ile renkli bir hal alıyor.
U8iBozR.jpg