19 Mayıs 2014 Pazartesi

Gen`ei o Kakeru Taiyou

                           Gen`ei o Kakeru Taiyou

Yılı:
2013
Türü:
TV Serisi
Bölüm Sayısı:
13
Bölüm Süresi:
25 dakika
Kategoriler:
Aksiyon, Büyü, Drama, Fantezi, Psikolojik, Trajedi


Daemonia denen yaratıklar insanlığı gizlice tehdit etmektedir. İnsanlar bu yaratıkları göremedikleri gibi onların varlığından bir haber yaşamakta ve bir anlık bile olsa kendi kötü düşünceleri yüzünden onların esiri olmaktadırlar. Daemonia dönüştükten sonra ise bunun geri dönüşü yoktur. Daemonia'ya karşı savaşan Elemental Tarot kartlarının gücünü kullanan bir örgüt vardır ve gücü kullanan 22 seçilmiş kız bulunmaktadır. Bunlardan biri de annesi gibi bir falcı olan Akari Taiyo'dur. Akari, annesinin bir savaşçı olduğunu o öldükten sonra kötü bir tecbüreyle öğrenir ve The Sun kartının gücünü kendisinin de taşıdığını öğrendiğinde kendisi de bir savaşçı olarak Sefiro Fiore adlı Daemonia ile savaşan örgüte girmeye karar verir. Ancak Akari korkunç bir gerçeği daha bu sayede öğrenmiş olur. Zira Daemonia yaratıkları, insanların bedenlerini kullanmaktadır ve Akari onları öldürmekten başka çareleri olmadığını öğrenir.

Miss Monochrome The Animation

Miss Monochrome The Animation


Yılı:
2013
Türü:
TV Serisi
Bölüm Sayısı:
13
Bölüm Süresi:
4 dakika
Kategoriler:
Android, Bilim-Kurgu, İdol, Komedi, Müzik, Yaşamdan Kesitler

Miss Monochrome adlı bir android idol olma hayalleriyle birlikte kendi şatosunda yaşamını sürdürürken onunla birlikte yaşayan Mana adlı masum bir kız onun parasını alarak ortadan kaybolur. Miss Monochrome ise beş parasız kalmasına rağmen idol olma hayallerinden vazgeçmez ve birmarket yöneticisi ile karşılaşır. Market yöneticisinden kendisinin menajeri olmasını ister ve böylece idol olma hayallerine bir adım atmış olur.

Katanagatari

Katanagatari


Yılı:
2010
Türü:
TV Serisi
Bölüm Sayısı:
12
Bölüm Süresi:
50 dakika
Kategoriler:
Aksiyon, Dövüş Sanatları, Drama, Fantezi, Macera, Romantik, Samuray / Ninja, Tarihi, Trajedi




Devletlerin birbirleriyle savaştıkları yozlaşmış bir zamanda bir isyan çıkar ve bu isyanı kılıcın kullanılmadığı çok güçlü bir kılıç tekniği olan Kyotouryuu stili sayesinde Yasuri Mutsue isyanı bastırır, ama bununla birlikte iktidara gelen Shogun Yanari'nin onun gücünden korkması sonucunda ailesiyle beraber ıssız bir adaya sürgün edilir. Bu olaydan 20 yıl sonra aileden geriye iki kardeş kalır. Zayıf bir bedene sahip olan ablayla, babasının yeteneğine sahip küçük erkek kardeş Shichika...



20 yıldır kimsenin ayak basmadığı bu adaya bir gün, Shogunate ordusunda strateji uzmanı olarak görev yapan Togame adında bir kız gelir. Shichika'nın babasına bir iş teklif edecekken öldüğünü öğrenince oğlu Shichika ile bir anlaşma sağlamaya çalışır. Togame'nin anlattığı efsaneye göre:

Sengoku devrinde yaşayan kılıç ustası Shikizaki Kiki, bin tane kılıç yapmıştır ve bunların hepsini dört bir yana dağıtmıştır. Bu kılıçların içlerinden 12 tanesi ise birbirinden eşsiz kılıçlardı. 988 kılıç bu 12 kılıcı ortaya çıkarabilmek için yapılan denemelerdi sadece. Bu kılıçların 12'sine birden sahip olan kişi kılıçların gücü sayesinde dünyanın hakimi olabilirdi. Yanari Shogun'da bunu gerçekleştirmek ister. Ancak bu kılıçlara sahip olanlar ise bu kılıçlardan vazgeçmek istemeyen usta dövüşçülerdir.

Togame bu görevi Shichika'ya söyledikten sonra Shichika'nın bu 12 kılıcı toplama görevini kabul edebilmesi için ilginç bir neden bulmuştur. Shichika bu görevi kabul edecektir, çünkü Togame'ye aşık olacaktır!





Bölümler:

1 Kanna, the Cutting Sword 
2 Namakura, the Decapitation Sword 
3 Tsurugi, the Sword of Thousand 
4 Hari, the Slender Sword 
5 Yoroi, the Rebel Sword 
6 Kanazuchi, the Twin Sword 
7 Bita, the Evil Sword 
8 Kanzashi, the Sword of Precision
9 Nokogiri, the Sword of Kings 
10 Hakari, the Sword of Truth
11 Mekki, the Poison Sword
12 Juu, the Flame Sword

18 Mayıs 2014 Pazar

Mangaka-san to Assistant-san to

Mangaka-san to Assistant-san to

Nisan 2014 Animeleri
Tür: Komedi, Ecchi, Romantik, Harem, Seinen
Tarih: 30.04.2014
Stüdyo: Zexcs
Format: TV Serisi


Aito Yuuki mangasında ele aldığı karakterler ile aynı duyguları hissedemediği için asistanı Ashisu Sahot’dan bu duyguları yansıtabilmesi için yardım ister. İşi için her şeyi yapmaya hazır olan asistanı, mangakanın hisleri için göğüsünün ellenmesine izin verecek midir? Bu anime mangakaların hayatlarına dair komik bir hikaye.

No game, No Life

Nisan 2014 Animeleri

No game, No Life

Tür: Macera, Komedi, Ecchi, Doğaüstü, Fantastik
Tarih: 30.04.2014
Stüdyo: Madhouse
Format: TV Serisi
Sora ve Shiro evden dışarı adımını atmayan, Neet iki kardeştir. İnternet üzerinden online oyunlara aşina olan bu kardeşleri bir gün “God” isimli biri zorla farklı bir dünyaya getirir. Savaşların yasak olduğu bu dünyada bütün kurallar oyunlar ile belirleniyordur. Gerçek dünyada işe yaramaz insanlar olarak görülen Sora ve Shiro bu dünyaya hemen adapte olarak insanlığın kurtarıcı haline geleceklerdir.

Kamigami no Asobi ~Ludere deorum~

Kamigami no Asobi ~Ludere deorum~

Nisan 2014 Animeleri
Tür: Romantik, Harem, Shoujo, Okul, Tarihi
Tarih: 30.04.2014
Stüdyo: Brains Base
Format: TV Serisi
Yui Kusanagi, Tanrılar tarafından yönetilen bir okula gitmektedir. Yui, okul müdürü Zeus’un emriyle diğer genç ve yakışıklı Tanrılara aşkın anlamını öğretmesi gerekmektedir. Bu sayede insanlar ve Tanrılar arasında bağların güçlendirilerek dünyanın düştüğü kötü durumu tersine çevrilmesi amaçlanmaktadır

Mekaku City Actors (Kagerou Project)

Mekaku City Actors (Kagerou Project)

Nisan 2014 Animeleri
Tür: Komedi, Romantik, Doğaüstü, Bilim Kurgu
Tarih:13.04.2014
Stüdyo: Shaft
Format: TV Serisi


Shintaro Kisaragi 2 yıl boyunca kendini odasına kilitleyen Neet bir karakterdir. 1 yıl önce kendisine gizemli bir mail atan sanal kız Ene’nin birden bilgisayarının ekranında görünmesiyle hayatı değişir. Ene, Shintaro’nun bilgisayarını karıştırmasıyla onu 2 yıl sonra ilk defa dışarı çıkmak zorunda bırakır.

Soredemo Sekai wa Utsukushii

Soredemo Sekai wa Utsukushii

Nisan 2014 Animeleri
Tür: Fantastik, Shoujo, Romantik
Tarih: 06.04.2014
Stüdyo: Studio Pierrot
Format: TV Serisi
Yağmur Düklüğü’nün yağmur çağırma yeteneğine sahip dört prensesinden en küçüğü olan Nike, fakir ama barışın hakim olduğu ülkesinde huzur dolu bir yaşam sürmekteyken büyük güce sahip Güneş Kralı, babası düke bir teklifte bulunur. Teklife göre eğer dükün kızlarından biri Güneş Kralı ile evlenirse düklüğe özerklik verilecektir. Babasının teklifi kabul etmesi üzerine taş-kağıt-makas sonucu gidecek prenses olarak seçilen Nike, krallığa vardığında, tahta geçişinden sadece 3 yıl sonra bütün dünyayı fethetmiş kralın bir çocuk olduğunu keşfeder.

Baby Steps

 Baby Steps

Baby-Steps
Tür: Okul, Spor, Shounen, Romantizm
Tarih: 06.04.2014
Stüdyo: Studio Pierrot
Format: TV Serisi
İlkokuldan beri A’dan başka not almayan örnek öğrenci Eiitirou Marou , Ei-chan, tam da hayatında istediği hareketin olmadığını düşünürken tenis kulübünün ilanını görür. Kulübü ziyaret ettiği anda tenisin büyüsüne kapılan Ei-chan, tecrübesizliğine ve spora alışkın olmamasına rağmen zekası ve kararlılığı ile tenis dünyasına adım atacaktır.

Haikyuu!!

Haikyuu!!

Nisan 2014 Animeleri
Tür: Okul, Spor, Shounen
Tarih: 06.04.2014
Stüdyo: I.G Production
Format: TV Serisi
Hinata  Shōyō ilkokulda “küçük devler” maçını izledikten sonra voleybol oynamaya başlamıştır. Ortaokuldaki ilk ve aynı zamanda son maçı olan karşılaşmada karşı takımdaki Tobio Kageyama yüzünden takımı ağır bir yenilgiye uğramıştır. Bu uğurda Kageyama’dan intikamalmak için Kurasuno lisesine kaydolan Hinata şimdi ezeli rakibi ile aynı takımdadır ve işin tuhafı tarafı yetenekleriyle efsanevi bir ikili oluşturmuşlardır.

Seikoku no Dragonar

Seikoku no Dragonar

dragonar
Tür: Aksiyon, Komedi, Fantastik, Romantik, Ecchi
Tarih: 05.04.2014
Stüdyo: C-Station
Format: TV Serisi
Fantastik ve ejderhaların bulunduğu bir dünyada, Ansarian Akademisinde ejderha biniciliği dersleri verilmektedir. Ejderha yetiştiricisi olmak isteyen öğrencilerin vücutlarına ejderha larvaları yerleştirilir ve büyümesi beklenir. Ash Blahe’de kendi ejderhasının doğmasını bekleyen Ansarian Akademisi öğrencisidir. Herkes sadece kendi ejderhasına hüküm edebilirken Ash başka ejderhaların da biniciliğini yapabilmek gibi tuhaf bir yeteneği vardır. Bir kaza sonucu yaralandığı sırada kendi ejderhası uyanır fakat gördüğü şey bir ejderha değildir.

Kindaichi Shonen no Jikenbo R

Kindaichi Shonen no Jikenbo R

Kindaichi-Shonen-no-Jikenbo-R
Tür: Gizem, Shounen
Tarih: 05.04.2014
Stüdyo: Toei Animation
Format: TV Serisi
Kindaichi Shonen no Jikenbo R 1997 yapımı ilk TV serisinin aynı ses ekibiyle Gizem Kuşağına geri dönüyor. Kindaichi Hajime büyükbabasından kendisine miras kalan olağanüstü dedektiflik becerisiyle gizemli olayları çözmeye yemin etmiş liseli bir öğrencidir.

Inugami-san to Nekoyama-san

Inugami-san to Nekoyama-san

Nisan 2014 Animeleri
Tür: Komedi, Okul, Shoujo Ai
Tarih: 04.04.2014
Stüdyo: Seven
Format: TV Serisi
Köpekleri seven dakik, utangaç bir tsundere olan Nekoyama Suzu ve kedilerden hoşlanan aklı bir karış havada, arkadaş canlısı mazoşist Inugami kaçınılmaz bir karşılaşmadan sonra birbirlerinden etkilenirler. Inugami’nin girişkenliğine karşın Nekoyama fazlaca utangaç olduğundan, arkadaşları Aki’nin bu ikiliyi birbirlerine yaklaştırması gerekecektir.

Mahouka Koukou no Rettousei

Mahouka Koukou no Rettousei

Nisan 2014 Animeleri
Tür: Romantik, Shounen, Okul, Doğaüstü, Bilim Kurgu, Büyü
Tarih: 04.04.2014
Stüdyo: Madhouse
Format: TV Serisi
Anime, büyünün 100 yıla yakın süredir var olduğu bir dünyada geçiyor. Özel Büyü Lisesi’nin yeni öğrencileri ilkbaharda okula başlarlar. Yeni öğrenciler arasından en yüksek nota sahip öğrenciye “Bloom”, bu öğrencinin yedeğine ise “Weed” adı verilir. Tatsuya ve Miyuki Shiba kardeşler “Bloom” ve “Weed” olarak seçilirler. Tatsuya herkese sağduyulu bir görünüm sergileyen biri, Miyuki ise abisine karşı kardeş sevgisinden öte duygular besleyen biridir. Bu ikilinin okula gelmesi ile birlikte okuldaki tüm huzur bir anda kaybolacaktır..

Çiftlere bayılıyorum (içinden nefret saçıyor!!) :D




(Yanlızlığını kediler ve hayvanlarla gideren yazar çiftlere içten içe kıskançlık ve hayran duyuyordu -_-) 
ama bu onların yılışık tavırlarını açıklamıyor öyle değilmi ne kadar çıçekli böcekli sahneleri olsada arada sizde onlara gıcık oluyorsunuz tabi hoşlandığınız çok kawaii duran çiftlere lafım yok ama arada bende tirip atabilmeliyim değil mi :D





Benden kesit :D


Yaptığım şakalar sonucu pek iyi bir koşucu olsam da espiri anlayışı edinemedim ve kendi hayatımdan bir kesit alarak sizelere kısaca yaşadığım olayları gösterdim bir dakikada olsa baktığınız için Arigatō no ^_^