22 Şubat 2014 Cumartesi

Sukitte Ii na yo Tanıtım

Sukitte Ii na yo.

Bölüm Sayısı: 13
Yayın Tarihi: 2012
Tür: Romantik, Okul, Shoujo




Kuroko no Basket tanıtım

Animenin Adı: Kuroko no Basket
Diğer Adları: Kuroko’s Basket, Kuroko no Basuke
Kategori: Tv Serisi
Tür: Spor, Komedi, Shounen, Okul
Firma/Stüdyo: Production I.G
Yönetmen: Shunseuke Tada
Senaryo: Noboru Takagi
Müzik: Ryosuke Nakanishi
Dizayn: Yoko Kikuchi
Orijinal Eser: Tadatoshi Fukimaki

Kuroko no Basket, efsanevi serilerden biri olan Slam Dunk ile karşılaştırılmaktan kaçınamayacak yapımlardan biri. Karşılaştırmayı severiz biliyorum ama her basket serisi bir başka yapımla karşılaştıralacak diye bir kural yok, olmamalı da. Kuroko no Basket birçok eksiğe sahip olmasına karşın çoğu severi için istenileni verebiliyordu, benim için noksanlıkları da bariz şekilde belirgindi ama son zamanlarda, hatta son zamanları bırakın diğer zamanlarda bile gelmeyen basketbol temalı animelerin inadına gelmesini hoş karşıladıklarımdan biri oldu. Karakter çözümlemelerinin fazlaca olmadığı sadece maç odaklı giden bir yapım, yan hikayeleri bırakın karakter hayatlarındaki detayları da fazla irdelemeyen serilerden biriydi Kuroko no Basket. Beklentileri karşılayacak gücü fazlaca bünyesinde barındırmıyordu, en büyük noksanlığı da sahip olması gereken komediden yoksun oluşuydu. Bir 'Spor' etiketi gördüğümüzde aklımıza gelen ilk şey komedi öğesidir, eminim ki bu sadece benim beklentim değildir, bunu birçok spor serisi sever bekliyordur. Bu beklenti bireysel bir hata olabilir ama benim düşünceme göre bu daha çok yapımcıların hatası çünkü daha önceki yıllarda önümüze sürmüş oldukları çoğu spor serisinde bu özellik en çok öne çıkan öğeydi. Hal böyle olunca biz takipçiler Kuroko no Basket serisinden de bunu bekliyoruz. 

Serinin adı Kuroko adlı maviş karakterimizden geliyor; Kuroko varlığıyla yokluğu bir olan karakterlerdendir. Aslında bu terime zıttır, yanınıza ne zaman geliyor, yanınızdan ne zaman kayboluyor anlayamıyorsunuz bile. Bu biraz abartı gibi geliyor kulağa, animelerde abartının da göze batmadığını düşünürsek zorlama bir özellik değil diye düşünebiliriz. Ortaokullar arasında, tüm okul takımlarını yenmiş bir isim vardır ve bu isim tüm kupaları kazanmış bir takıma aittir; Mucizeler Takımı. Adı, tüm okullar arasında ezberlenmiş olan bu takımın parlaklığı yaşadığı zamanlarda asılı kalmıştır çünkü ortaokulun bitip de liseli olan takım üyeleri, farklı liselere gittikleri için Mucizeler Takımı da dağılmıştır. Dağıldığı halde etkisi süren Mucizeler Takımı hala dillerdeyken Seirin Lisesi de yeni adaylarını seçme çabasındadır. Yeni gelen adaylardan biri de Tetsuya Kuroko'dur. Kuroko paslaşma dışında hiçbir basket yeteneği olmayan oyunculardan biridir ve Seirin Lisesi'nde okumaya başladığı için yeni okul hayatına yeni takımıyla başlamaya karar verir. Kuroko tüm bu yeteneksizliğine rağmen ortaokul dönemlerinde Mucizeler Takımı'nın bir üyesi olmuştur. 

Kuroko, bu yeteneksizliklerine rağmen kimsenin sahip olamayacağı üstün bir yeteneğe sahiptir. Bu yeteneğini kullanabilmesi için takımda birlikte hareket edebileceği bir ortağa ihtiyacı vardır. Bu kişi, takımın diğer yetenekli oyuncusu olan Taiga Kagami olacaktır ve Kagami de Kuroko gibi lise hayatına yeni başlayan çömezlerden biridir, haliyle takımın da yenilerindendir. Yeni olan bu ikilimiz, birlikte hareket edip takımı şampiyonların arasına taşımaya karar verir. Böylece en iyi olmayı da amaçlamış olurlar; turnuva başlar, takımlar kapışır, Mucizeler Takımı üyeleri de tek tek ortaya çıkar. Gittikleri liselerin takımlarında boy gösterirler, eski takım arkadaşları birer rakiptir artık. 




KİŞİSEL YORUM:

Kuroko no Basket, spor serisi olan yapımlar arasında çabucak sıyrılan isimlerden biriydi. Birçok artısı yanında birçok eksisinin de bulunduğu serilerden olduğu aşikar, bu da serinin kendini ortaya koyuşunu tetikleyen şeylerden biri olup çıkıyor. Müzik ritimlerinin seriyle bağdaştığı nadir isimlerden biriydi, çizimlerinin bası kısımlarında yer alan gereksiz vücut gölgelendirmeleri dışında göz alıcı olduğunu belirtmem gerek. Seiyuu (seslendirme) kadrosundan bahsetmiyorum bile. Kulağınıza çalınabilecek en güzel sesleri buluşturmuş yapımcıları; Suwabe Junichi, Ono Daisuke ve Miki Shinichiro gibi karşımıza sıkça çıkabilecek isimlerden oluşan bir zenginliği var. Karakter özellikleriyle de bütünleşen sesler olunca o anlar tadından yenmiyor. İş sadece sesle ya da çizimle yürümüyor elbet, bu tür artıları öne çıkan özellikleri olurken eksikliğini hissettiğim birkaç öğeyi de bünyesinde bulunduran bir seriydi. Karakter çözümlemeleri gibi eksiklikleri yanında karakterlerimizin okul hayatından hiçbir ayrıntı göstermemesi, geride bir şeyler arayan ben gibi takipçileri için büyük bir hayal kırıklığı. Bunun yanında, bir bölümden yeni bir bölüme geçtiğim her an dört gözle beklediğim komedinin benden koparılmış olması bu isme yapılabilecek en büyük haksızlıklardan biriydi, beni de hayal kırıklığına uğratan nedendi. Bu noksanlıkları bir kenara bırakırsak eğer karakter çeşitliliği yanında renkliliği de gözden kaçmıyordu, özellikle de sahip olduğu bu yönüyle kendini diğerlerinden rahatça ayırabiliyordu.

Kısacası konu anlatımı yönünden sınıfta kalıp da spor yönüyle öne çıkanlardan biriydi. Noksanlığı ile artıları eşit miydi hala karar verebilmiş değilim, emin olduğum bir tek şey var; o da benim spor serilere karşı zaafımın olduğu. Spor serisi varsa o seriye gözüm kapalı dalabiliyorum. Biliyorum, çok kötü bir huy, bu sayede çok da kolay bir av oluyorum. Şanslı yönü varken benim açımdan eksik bir yön de olmaktan kendini kurtaramıyor. Az gelen spor serilerine inat ben gönüllü bir av olmaya razıyım aslında, kim bilir belki de ava giderken avlanmam ama zevkli bir spor serisi gelecekse de avlanmak isterim. Noksanlığına rağmen yeni bir şeyler, daha doğrusu son yılların esintileriyle birlikte gelmiş bir Spor serisi arıyorsanız önerilebilecekler arasında olabilir. Beni tatmin etmediği doğru ama belki de sizi kendine hapsedebilir, ilk sezonu beni doyurmasa da umutlarımı ikinci sezonu için yeşertmeye başladım bile. Yeni bir spor serisinde görüşmek dileğiyle, daha doğrusu Kış Turnuvası'nda görüşmek dileğiyle~~

Kuroshitsuji Tanıtım

İsim: Kuroshitsuji
Tip: TV
Tür: Aksiyon, Komedi, Shounen, Fantastik, Doğaüstü Güçler
Yapımcı: A-1 Pictures, Aniplex, Mainichi Broadcasting, Yomiuri TV, Tatsunoko, ufotable
Yayın Tarihi: 2.10.2008
Tanıtım: Bir gün İngiltere'nin asil ailelerinden Phantomhive ailesi bir yangında tüm üyelerini kaybeder. Bu yangından sadece Phantomhive'ların tek oğulu Ciel Phantomhive kurtulur. Lakin, Ciel Phantomhive'un kurtulmasındaki gerçek; o gün kurtulmak için bir şeytanla anlaşma yapmasıdır. Anlaşma yaptığı Sebastian artık Ciel Phantomhive'un uşağıdır. Sebastian'da aynı şekilde anlaşma yaptığı şeytandır.

Artık Sebastian ile Ciel Phantomhive Londra'daki gizli davaları çözüceklerdir.

Karakterler:
Sebastian Michaelis

Ciel Phantomhive'nin uşağı Sebastiandır. Eşsiz yetenekleri vardır. Kendisi Ciel Phantomhive'nin anlaşma yaptığı şeytandır. Kurşunların onu pek etkilediği söylenemez. Ölümsüz sayılabilir.

Ciel Phantomhive

Phantomhive ailesinin yangından kurtulan tek üyesidir. Phantomhive ailesinin başı olmakla beraber, gözünde özel bir güç vardır(tam bilmiyorum). Sebastian ile anlaşma yaptığından beri bir çok gizemli davayı çözmektedir.

Kişisel Görüşüm:
Anime diğer animeler gibi komedi unsuru değil de, tam güldürebilen bir animedir. Aksiyon ve komedi unsurlarını çok iyi işlemektedir. Diğer animelerdeki gibi de doğaüstü güç olayını abartmaz ve izlenebilir hala getirmiştir. Fazlasıyla aksiyon ve komedi görmek istiyenler için birebir.

21 Şubat 2014 Cuma

benden size :)


Umarım Yeni paylaşımları mı beğenmiş ve paylaştığım yeni anime listesini  izlersiniz beğeneceğinizi umuyorum artık anime tanıtımları da paylaşıcam çok çok öpüyorum :*

Yeni Önerilenler listesi :)



Akira (Sci-Fi / Doğaüstü -- 1988)
07 Ghost (Büyü / Doğaüstü yaratıklar -- 2009)
Accel World (Sci-fi / Shounen -- 2012)
Air Gear (Ecchi / Spor / Komedi / Shounen -- 2006)
Angel Beats (Doğaüstü / Komedi -- 2010)
Code Geass R1 ve R2 (Süper güç / Mecha -- 2006 / 2008)
Another (Gizem / Korku / Okul -- 2012)
Brave 10 (Macera / Süper güç -- 2012)
Claymore (Doğaüstü / Shounen / Fantastik -- 2007)
D.Gray-Man (Macera / Shounen /Doğaüstü Güç -- 2006 / 2008)
Deadman Wonderlan (Sci-Fi / Doğaüstü Güç -- 2011)
Elfen Lied (Korku / Doğaüstü güç / Drama -- 2004)
Guilty Crown (Drama / Sci-Fi / Süper güç -- 2012)
Hakuouki (Tarih / Drama / Samuray -- 2010)
Highschool of the Dead (Ecchi / Doğaüstü -- 2010)
Kuroko no Basket ( Spor / Okul / Komedi -- 2012)
Mirai Nikki (Gizem / Doğaüstü / Shounen -- 2012)
Rainbow:Nisha Rokubou no Shichinin (Drama / Seinen -- 2010)
School Days (Drama / Harem / Seinen -- 2007)
Sword Art Online (Oyun / Fantastik / Romantizm -- 2012)
Tibet Inu Monogatari (Macera -- 2011)
Slam Dunk (Spor / Okul / Komedi -- 1993 / 1996)
High School DxD (Ecchi / Shounen / Harem -- 2012)
Great Teacher Onizuka (Drama / Okul / Yaşam -- 199 / 2000)
Steins Gate (Sci-Fi -- 2011)
Tengen Toppa Gurren Lagann (Komedi / Mecha / Sci-Fi -- 2007)
Fate/Stay Night (Fantastik / Süper güç / Shounen -- 2006)
Death Note (Gizem / Doğaüstü / Psikoloji -- 2006)
Ano Hana (Drama / Yaşam -- 2011)
Hajime no Ippo (Drama / Spo -- 2000 / 2002)
Redline (Arabalar / Spor -- 2009)
Soul Eater (Shounen / Doğaüstü / Fantastik -- 2008 / 2009)
Usagi Drop (Yaşam - 2011)
Toradora (Komedi / Romantik / Okul -- 2009)
Durarara (Shounen / Doğaüstü -- 2010)
Darker Than Black (Sci-Fi / Süper Güç -- 2007)
Papa no Uukoto Kikinasai (Yaşam / Komedi -- 2012)
Black Lagoon (Seinen / Aksiyon -- 2006)
Amagami SS (Romatik / Okul -- 2010)
Btooom (Sci-Fi / Seinen - 2012)
K (Aksiyon / Doğaüstü -- 2012)
Byousoku 5 Centimeter (Drama / Romantik / Yaşam -- 2007)
Tokyo Magnitude 8.0 (Yaşam -- 2009)

Fortune Arterial: Akai Yakusoku

Fortune Arterial: Akai Yakusoku


Alternatif ismi (Japonca) : FORTUNE ARTERIAL 赤い約束, FORTUNE ARTERIAL Kırmızı Söz
Tür : TV
Tarz: Komedi, fantastik, romantizm, harem
Tema : Vampir
Süre : Her bölüm 24 dakika
Üretici : feel., ZEXCS
Bölüm sayısı : 12
Başlangıç tarihi : 2 Ekim 2010

Konu : Fortune Arterial hikayesi erkek kahraman Kohei Hasekura etrafında dönüyor, o saygın insanların gittiği İngiliz tarzı orta ve lise öğrencilerini kapsayan 6 yıllık eğitim veren bir okula nakil oluyor. Bu okul Japonya anakarada kıyıya kapalı Tamatsu adası denilen bir ada üzerindedir ve oraya sadece botla gidilebilmektedir. Nakil olduktan hemen sonra o yan sınıfındaki gerçek türü vampir olan Sendo Erika adındaki bir öğrenciyi keşfeder.

Açılış şarkısı: "絆-kizunairo-色" by Lia
Kapanış şarkısı: "I miss you" by Veil

Bölümler : 
1- A Migratory Bird / Bir Göçmen Kuş

Karakterler :


Kouhei Hasekura (支倉 孝平) : Kohei hikayenin kahramanı ve 5. sınıf 
öğrencisidir. Yeni okuluna nakil oldukten hemen sonra Erika Sendō'nun
vampir türünden olduğunu keşfeder.
Ses sanatçısı : Ono, Daisuke


Kiriha Kuze (紅瀬 桐葉) : Kiriha Kohei'nin sınıf arkadaşıdır. O çoğu 
zaman tek başına görülür ve pek fazla konuşmaz, konuşacağı zaman da 
hemen yapar. Çok ilgisizdir ve hiçbir klübe üye değildir. 
Çocukluğundan beri onun matematiği olağanüstüdür.
Ses sanatçısı : Narumi, Erika


Erika Sendou (千堂 瑛里華) : Erika da 5.sınıf öğrencisidir aynı zamanda
öğrenci konseyi vekil başkanıdır. O edebiyat derslerinde ve dövüş 
sanatlarında yeteneklidir ayrıca çok çekici olduğu için okulda 
popülerdir.Meraklı bir kişiliği vardır ve herşeyi doğrudan yapmaktan 
hoşlanır. Bir kez kafasına birşeyi koydumu o çok saldırgan olur ve
planlarını yerine getirene kadar durmaz. Abisi Iori de öğrenci
konseyi başkanıdır.
Ses sanatçısı : Kanda, Rie


Shiro Togi (東儀 白) : Shiro hassas imajı veren bir 4.sınıf öğrencisidir
ve çok utangaçtır. Zaten konseyde olan abisi tarafından öğrenci
konseyine sokulmuştur ve Shiro'nun veznedar olmasına karar verilmiştir.
Ancak o sık sık okuldan sonraki öğrenci konseyi toplantılarından kaçar.
Ses sanatçısı : Minegishi, Yukari


Kanade Yuki (悠木 かなで) : Kanade Kohei'nin sınıf arkadaşı ve Haruna'nın
ablasıdır. O sürekli neşelidir ve kendi hızında şeyler yapmayı sever.
Küçük kız kardeşini çok sever ve hep başka bir ailede erkek olarak
doğsaydım kesinlikle Haruna ile evli olurdum der. Kardeşine çoğunlukla
"Hina" der.
Ses sanatçısı : Nabatame, Hitomi


Haruna Yuki (悠木 陽菜) : Haruna Kohei'nin sınıfındadır ayrıca onun 
çocukluk arkadaşıdır. O parlak bir kişiliğe sahiptir ve başkalarına
yardım etmeyi sever. Okuldaki bir çok erkek ona aşkını itiraf
etmiştir ama o herkesi geri çevirmiştir.
Ses sanatçısı : Taguchi, Hiroko


Iori Sendou (千堂 伊織) : Iori Erika'nın abisidir ve öğrenci konseyinin
başkanıdır. Kız kardeşi gibi o da bir vampirdir. O bir model havası 
vermektedir ve okuldaki bütün kızlar onunla çıkmak istemektedir.
Genellikle okulda herkes arasında popülerdir.
Ses sanatçısı : Suwabe, Junichi


Tsukasa Hachimandaira (八幡平司) 
Ses sanatçısı : Itou, Kentarou


Seichirou Togi (東儀 征一郎) : Seiichirō da kız kardeşi Shiro ile birlikte
öğrenci konseyinde veznedardır. O kız kardeşine karşı çok iyidir ve
kız kardeş kompleksi vardır.Japon okçoluk klübünün başkanıdır. 
Ses sanatçısı :Tsuboi, Tomohiro

Beelzebub tanıtım

Tür:komedi,Fantastik

Herşey Serimi Serseri ve japonyanın En kötü okuluna Giden Bir çocuğun su kenarın'da dövüşmeziyle başlar.Çocuklara Zalimce İşkence ederken 
Birden suda iri yapılı bir adam belirir ve adamı tuttu gibi yere yapıştırır (Hiç Acıması yok ) ve adam birden
ortadan ikiye ayrılır  içinden Gülen  yeşil saçlı bir bebek çıkar. Bebeği Sahiplenir Ve okula götürür (okula daha yeni başlamışdır)
Beelze(bebeğin ismi)
-https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4cpGtB7-7hEjPkFZZ9OoPzylk4p9_3IZx6aA_C0LNGAbKD0XflpEuGA
Oga Tatsumi Serseri Boy :)
-https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHVWwxfnghnNLDcFy0HnTXk_4Mv8UKr5pb2zVuMyXWNtECw2Ff
Okulun ilk gününden kavgalar başlar ve arkadaşı sapık bir çocuk olan furuichi'nin evine gider ve 
aniden oturdukları odanın duvarı patlar içeri cosplay yapan bir kız gibi görünen hilda girer ve bebeği ister
beelze ogayı bırakmaz ve hilda onun iblesler kralının oplu olduğunu kendisinin'de iblis bir  hizmetkar olduğunu sölyer ve oga ile furuichi evden tüyerler Akubaba dediği kuş türü iblis bir yaratık ile hilda onları kovalar ve oga akubaba ya tek tekme ile yere serer bu olay hilda'nın ilgisini çeker ve oga deniz kenarına gelir serseri ler oga ya saldırmaya çalışır ve bir yandan hilda da ve beelze nin üzerine elektrik direği düşerken oga onu kurtarır ve elinde kırmızı Zebul mührü belirir hilda oga ve beelze ile Beelze yi büyütüp dünyayı yok edeceklerdir ve Komedi Eğlence doruk noktasına Taşınır
furuichi
-https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSL9v9nlMvso1JKK1DGrbzFApT2rooFpZLM93fJIrYgktNhgABy
Hilda
-https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJSfm-k6eERZB5kM7bAJO6fHHxlIJzL9pft9xIbkvSjuriAPsi
Akubaba
-https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxRoEdcks_mUcJ1vc-3tu0ZxUZbz8tGXMIGps7lYpmRNjjSaf-8A
Zebul Mührü
-https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfamDTz9QqoiLtQCi_nAlcCAjcQuNA5WPeKv_XgUdxKBIXFpd2

bleach tanıtım



Konusu

Shinigamiler, yani ölüm tanrıları, ruhsal güçlerini kullanabilen özel insanlardır. Bir shinigaminin dünyadaki görevi kötü ruhları temizlemek ve iyi ruhları cennete göndermektir...

Kurosaki Ichigo, 15 yaşında bir lise öğrencisidir. Onu diğer insanlardan farklı kılan özelliği ruhları görüp konuşabilmesidir. Bir sabah, arkadaşı olan bir hayaleti ziyaret ederken korkunç bir ruhla karşılaşır ve kovalanmaya başlarlar. Ancak ortaya gizemli, karalara bürünmüş bir kız çıkar ve elindeki kılıçla kötü ruhu yokedip kendi de kayıplara karışır.

Ichigo, o akşam sabah olanları düşünürken camından içeri aynı kız girer. Kızın gelişinin tek sebebi yakınlarda kötü bir ruhun varlığını hissetmesidir, ama Ichigo'nun kendisini görebildiğini farkettiğinde ona kendisinin bir shinigami olduğunu söyler ve ruhlar hakkında bilgi verir. Onlar konuşurken alt kattan gürültüler gelir ve gidip baktıklarında dev bir ruhun duvarı parçalayıp Ichigo'nun kızkardeşini yakalamış olduğunu görürler.

Bunun üzerine çok sinirlenen Ichigo, ruha patavatsızca kafa tutar, ancak shinigami Ichigo'ya gelecek olan darbeyi kendi üzerine alır. Aldığı yarayla savaşamayacak hale gelen shinigami, Ichigo'ya bir öneri sunar, ailesini korumak için ona kendi shinigami güçlerini aktaracaktır. Ichigo bunu kabul eder, ancak beklenmedik birşey olur. Ichigo'nun ruh enerjisi o kadar güçlüdür ki, shinigaminin bütün güçlerini emmekle kalmaz, kılıcı korkunç bir boyuta ulaşır. Kızın şaşkın bakışları altında kötü ruhu kolayca yokeden Ichigo'nun hayatı artık tamamen değişmiştir...

Karakterler

Kurasaki İchigo



Ichigo, 15 yaşında, sürekli kaşları çatık ve somurtkan duran bir öğrencidir. Bununla beraber, göründüğünden çok daha iyi kalpli ve zekidir. Ichigo’nun saç rengi doğal turuncudur ve bu gerçeğe sinirlenen üst sınıf öğrencileri devamlı Ichigo’ya sataşır. Ichigo, diğerlerinin ne düşündüklerini önemsemediğini iddia eder ve hatta bu kabadayılarla dövüşmenin onu eğlendirdiği görülür.

Ichigo yetenekli bir öğrencidir, okulda 322 kişi arasında 23. sıradadır. Ichigo, evde yapacak başka bir iş olmadığı için düzenli olarak ders çalışır ve okul ödevlerini boşlamaz. Sonradan ortaya çıkar ki; Ichigo, saç rengi ve tavırları nedeniyle çıkan kavgalar yüzünden çoğu öğretmeninin onu yanlış anlamasını istemediği için çok çalışmaktadır.

Ichigo’nun ruhları görmek gibi doğal olmayan bir yeteneği vardır. Bu uçsuz bucaksız tinsel gücün kilidi Rukia Kuchiki ile karşılaşmasıyla açılmıştır. Yeni edindiği bu gücü kontrol edemeyişi nedeniyle yakın arkadaşlarının çoğu Ichigo’nun enerjisine maruz kalmış ve ruhani varlıkları fark etmeye başlamışlardır. Bazıları da kendilerine özgü güçler geliştirmişlerdir.

Ichigo, babası Isshin Kurosaki ve iki kız kardeşi Yuzu ve Karin ile yaşamaktadır. Babası evlerinde küçük bir tıbbi klinik işletmektedir bütün aileyi kendi işinde kullanmaktadır. Ichigo’nun babası, kaba saldırılarla oğluna devamlı meydan okuyan ve yemeğe geç kaldığı için azarlayan, komik ve ahmak bir karakter olarak çizilmiştir. Karin de hayaletleri daha az bir seviyede görebilmektedir ve kardeşleri babasına göre çok daha normaldirler.

Ichigo çikolatayı ve baharatlı yiyecekleri sever. En sevdiği ünlüler Al Pacino ve Mike Ness ve en çok takdir ettiği insan da William Shakespeare’dir. Çıplak veya açık saçık giyinmiş insanların etrafında rahatsız olur.

Adı eşsesli kanji ile yazıldığında, ichi (Japonca: 一, ichi) ve go (Japonca: 五, go) şeklinde ayrılır ve 1 ve 5 veya 15 anlamına gelir. Bu iki rakamın seride sık sık görülmesinin nedeni budur. Ichigo (イチゴ) kelimesi bitişik yazıldığında Japonca “çilek” anlamına gelir ve normalde sadece kızlarda isim olarak kullanılır; kapının koruyucusu Jidanbō, Ichigo’yla bu gerçek yüzünden alay edince, Ichigo gururla adının “bir” anlamına gelen ichi (Japonca: 一, ichi) ve “koruma” anlamına gelen go (JOPONCA)kelimelerinden oluştuğunu söyler. Ichigo’nun babası bir defasında ona, adının “koruyan” anlamına geldiğini söylemiştir.

Rukia Kuchiki



Alt sınıfta doğan Rukia, asil bir aile tarafından evlat edinilmesine rağmen alçakgönüllülüğünü yitirmemiştir; nazik ve tertemizdir, sıradan insanlarla konuşmayı tercih eder. Ichigo’ya, ondan neredeyse on kat daha büyük olduğunu söylemesine rağmen, modern dünyanın yöntemleri hakkında hiçbir fikri yoktur (çünkü Ruh Cemiyeti Japonya’nın Edo Dönemi'ne benzer). Başlangıçta basit bir meyve suyu kutusunu bile çözememiştir ve modern Japonca’yı okuduğu mangadan öğrenir. Tite Kubo’ya göre, (beşinci kitapta) yarıyıl final sınavlarında Rukia, sıralamada 322 kişiden 302 olmuştur. Japonca haricindeki sınavlarının çoğundan kalmıştır.

Rukia başarılı bir oyuncudur, bir çok zor durumdan bu yolla kurtulur. Ichigo, her zaman olayı kavrayan tek kişi gibi görülür ve onu numara yapmakla suçlar. Ayrıca çizim yapmaktan hoşlanır (oldukça kötü), insan ve hollow çizimleri nispeten tavşanlara ve oyuncak ayılara benzer. Genellikle Ichigo’ya birşeyi anlatmak için çizer, Ichigo da çizimlerine hakaret edince Rukia’dan yumruğu yer. Rukia, Tavşan Çatlak’ı (ve temel olarak tavşan temalı herşeyi) çok sever ve bundan Çatlak Ruh Şekeri’ni bulamadığı zaman bahseder çünkü Ruh Cemiyeti’nde çok popülerdir (Arrancar bölümlerinde bulur). Ayrıca yüksek yerlere tırmanmayı sever ve en sevdiği yiyecekler yumurta ve salatalıktır.

Ichigo’ya karşı tavırları değişkendir. Bazı zamanlar, onunla, sanki düşmanıymışcasına ağız dalaşına girer ve bazen de onun için endişelenir ve yaşlı bilge biri gibi öğüt verir. Sahnelerinin çoğunda birbirlerine bağırırlar ve surat yaparlar. Bu tartışmalara rağmen birbirlerini derinden anlarlar ve genellikle çekinmeden konuşabildikleri tek kişi birbirleridir.

Rukia’nın, Ichigo’ya güçlerini verdiği için Ruh Cemiyeti’ne götürüldüğü zaman en iyi görülen, oldukça ciddi bir yönü de vardır. Ruh Cemiyeti’nde çeşitli hücrelerde tutulurken, devamlı olarak kaderine boyun eğmiş bir halde ve derin düşünceler içindedir. O ve Ichigo aynı kayıp ve suçluluk hislerini taşırlar. Ichigo, annesinin ölümü ve Rukia’nın idamı için suçluluk duyarken; Rukia, emrinde bulunduğu Kaien Shiba’nın ölümünden ve kendi hatası yüzünden Ichigo’yu soktuğu ölüm-kalım durumundan dolayı kendini suçlar.

Orihime Inoue



Kâküllerini kulaklarının arkasında saç tokaları ile tutturduğu uzun, turuncu-kahverengi saçları olan bir kızdır. Tatsuki Arisawa’nın, onu koruyacağına söz vermesinin[3] onuruna uzattığı saçlarından uyumak haricinde tokalarını çıkarmaz (64. bölümde uyandığı zaman onlarsızdır) çünkü abisinin hatırası için takmaktadır.[4] Orihime, mangadaki resimlerde kahverengi gözlere sahiptir fakat animede gri.

Orihime arkadaş canlısı, hassas ve iyi kalplidir. Tahminler konusunda budala ve toydur, aldığı yüksek puanlar istisnai bir durumdur.[5] Görünüşte teknoloji konusunda ümitsiz vakadır. Elişi Kulübü’nün üyelerinde biri, onun cep telefonu kullanabilecek kadar akıllı olmadığını bu yüzden cep telefonunun olmadığı söyler. Bununla beraber, Tatsuki’ye göre Orihime fiziksel olarak, resmen bir eğitim almamasına rağmen karatede birinci derece olan siyah kuşak seviyesinde dövüşebilir.

Orihime bazı normal yiyecekleri de sevmesine rağmen evde acayip yiyecekler pişirip yer. Rangiku Matsumoto ve muhtemelen bir Tessai Tsukabishi haricinde hiç kimse Orihime’nin damak tadını beğenmez. En sevdiği yiyecek barbunya ezmesidir ve tatlı patateslerin üzerine tereyağı koymayı sever.[6]

Orihime, olaylara düşünmeden girişmeye eğilimlidir ve bu huyu bazen can sıkıcı sonuçlara yol açmaktadır. Bir noktada, okuldaki kızlar Rukia’ya Ichigo’dan hoşlanıp hoşlanmadığı sorarlar; Rukia inkâr ettiği zaman Orihime, Rukia onun duygularını paylaşmadığı için hayal kırıklığına uğrar. Çünkü eğer Rukia da aynı duygulara sahip olsaydı bir erkeğe karşı iki kız olacaktı ve kızlar takımı kazanacaktı (hiçbir anlam içermiyor).[7] Orihime ayrıca aşırı hareketli bir hayal gücüne sahiptir ve inanılması güç senaryoların düşüncesi (Mesleklerle ilgili bir “Gelecekte kendinizi nasıl görüyorsunuz?” ödevinde kendini geleceğe ait ve görünüşte oldukça yıkıcı bir robot olarak görmesi gibi[8]) onu kolayca alıp götürür.
Orihime, elindeki pırasaları sallıyor.

Orihime, anlayışlı biri olarak gösterilmektedir, çoğu zaman da konu Ichigo ise. Ichigo’ya âşıktır ve hem mangada hem de anime de zaman geçtikçe yalnızca duyguları daha da belirginleşmektedir. Bu duygularını hem Rangiku Matsumoto’ya hem de Ichigo’nun kendisine (o sırada uyuyor olsa da) açmıştır. Ayrıca, Ichigo’yu sezgileri ile bulmak gibi esrarengiz bir kabiliyeti de vardır[9] ve vizard tarafından maskelendiği zaman bile ruhsal baskısını hissetmiştir.

Mangadaki genişleyen rolü boyunca Orihime ilk örnek modelinden çok daha karmaşık bir karaktere dönüşmüştür. Orihime, dizinin başlarında daha mutlu ve budala bir karakterdi, daha sonraki bölümlerde kendi yetersizlik hissiyle ve iç kargaşasıyla başa çıkmaya başladı. Ruh Cemiyeti bölümlerinden sonraki ikinci ana bayan karakterdir.

Kisuke Urahara



Her zaman Japonların geleneksel takunyalarından giyer ve bir balıkçı şapkası takar. Bu nedenle "takunya-şapka" (Japonca: ゲタ帽子, - geta-bōshi) diye çağrılır. Genelde sakin ve neşeli bir adam olmasına rağmen durum icap ettirdiğinde ölümüne ciddi olabilir. Kaygısız tavrına karşın konuşması her zaman kibardır, yine de bazen alaycı davranır. Ses tonu öyle olmasa da ciddi görünebilir. Yoruichi Shihouin, Kisuke'nin, hırslı olduğu bir konuda zirveye kadar çıkmaya meyilli olduğunu belirtir. Bir keresinde kendini "katıksız dürüst, yakışıklı, sapık bir işadamı" olarak tanımlamıştır. Animenin Bount bölümlerinde Ganju Shiba, Urahara'yı, "yaşlı adam" diye çağırır ve Urahara da Ganju'nun kızkardeşi Kūkaku Shiba ile aynı yaşta olduğunu söyleyerek cevap verir.

Urahara, genellikle; çoğu zaman birazcık geç kalmış olsa da önemli bir olayın yanıbaşında bulunur fakat nadiren karışır; daha çok olayı dışardan kontrol etmeyi tercih eder. Olay bittikten sonra sevecenlikle ortaya çıkar (ör: Ichigo Kurosaki ve Renji Abarai arasındaki dövüş) ve uygun bulduğu tarafa yardım eder. Çoğunlukla açığa vurduğundan daha çok şey bilir ve hikâyenin karakterlerinden çoğu ile bir şekilde ilişkisi vardır. Hikaye boyunca hep büyük bir itici kuvvet olmuştur, genellikle sadece katalizördür, işi başkalarının onun yerine yapmasını sağlar. Görünüşüne rağmen Urahara oldukça yetenekli bir dövüşçüdür. Güçlü saldırılarını, kurnazca hileleri ile harmanlar. Zanpakutōsunun şikai formunu bile değiştirmeden Espada seviyesinde bir arrancar olan Yammy ile oyuncak gibi oynamıştır. Büyük, gizli yeraltı eğitim boşlukları inşa etmeyi sever. İlkini, Ruh Cemiyeti'nde, Sōkyoku tepesinin altında, Yoruichi'nin eğitimi için inşa etmiştir[1] ve ikincisini de benzer bir sebeple kendi dükkânının altında inşa etmiştir.

Uryū Ishida



Siyah saçlı, ortalam uzunlukta, gözlüklü bir gençtir. Okulda Uryū, kravatlı bir üniforma giyerken dışarıda, Quincy hacını oluşturan mavi çizgili, beyaz Quincy kıyafeti ve kolsuz bir manto giyer.

Uryū genelde, çekingen ve sessizdir fakat etrafında diğer insanlar varken serinkanlı görünmeye çalışır. Örneğin Ruh Cemiyeti bölümlerinde, hareketlerini kısıtlamasına rağmen daha harika görünmek için hiçbir amaç taşımayan kolsuz mantosunu sürekli giyer. Hatta yedeğini bile taşır. Buna ek olarak, kendine özgü bir drama ile bir şeyler söyleme eğilimi vardır. Uryū, "Quincy'nin Gururu" diye bilinen bir ahlak çerçevesi doğrultusunda hareket eder ve çok güçlü bir adalet duygusu vardır. Bayanlara kötü davranan erkeklerin üzerindeki adaleti temsil ettiğini söyleyerek oldukça centilmen bir görüntü sergiler. Uryuu ayrıca, dövüşürken ölümcül kuvvet kullanmamaya özellikle de kullanılmadan halledilebilecek bir durumsa, dikkat eder. Bunun yerine rakibini basitçe aciz bırakır.

Uryū babası Ryūken Ishida'ya fazla saygı duymaz; babasını ilk adıyla çağırır ki bu davranış Japon toplumunda oldukça kaba görülmektedir. Buna rağmen animede; Rukia, babasının müdürü olduğu hastanenin çöktüğünü söyleyince ve Renji de paatavatsızca hastanenin sadece gösteriş için olduğunu söyleyince Uryū hafifçe güzenmiş görünür.

Uryū'da düşük kan basıncı vardır ve geciktirmekten nefret eder. Nefret ettiği diğer şeyler oldukça tuhaftır: düğmeler (dikiş konusunda uzman olmasına rağmen) ve "gelişigüzel" kelimesi. En sevdiği yiyecek ev yapımı uskumru miso türlüsüdür. Sevdiği televizyon programı Don Kanonji'nin "Bura-Rei"'dir. Kanonji'nin ilk görünüşünde kalabalığın içinden fırlayan gölge aslında Uryū'dur. Dedesi Sōken Ishida gibi Uryū de solaktır.

Renji Abarai



Renji, görünüş itibariyle Bleach 'teki en sıradışı karakterlerden biridir. Genellikle at kuyruğu yaptığı uzun kızıl saçları vardır ve üste bedeninin tümü kabile dövmesi ile kaplanmıştır. Bu dövmeleri nasıl edindiği bilinmemektedir fakat, şinigami adayı olduğu ilk günden Byakuya Kuchiki tarafından hapsedildiği zamana kadar (bu sırada tüm sırtını kaplamaktadır) ne zaman bir başarı elde etse dövmeleri de artmaktadır. Standart şinigami kıyafeti giyer ve kafasına özenle hazırlanmış bir şey (genellikle pahalı görünen bir güneş gözlüğü veya beyaz bir saçbandı) takar. Renji'nin tüm güneş gözlükleri Seireitei'nin popüler "Gümüş Kızböceği Gözlükleri Dükkanı"'ndandır ve fiyatları yarım yılda kazandığı paraya eşdeğerdir. Ne yazık ki ne zaman bir gözlük taksa bir şekilde kırılmaktadır (çoğunlukla da Ichigo ile yaptığı dövüşlerde). Taiyaki (genelde tatlı fasülye ezmesi ile doldurulan balık şeklinde bir krep) sever ve baharatlı yiyeceklerden nefret eder.

Konu ilerledikçe anlaşıldığı üzere Renji, diğer hiçbir şinigaminin olmadığı kadar tuhaftır. İlk görünüşündeki gibi kendini beğenmiş ve ukala bir karakterden, mağlubiyetlerinin ardından büründüğü aşırı endişeli ve bunalımlı bir ruh haline kadar değişkenlik gösterebilir, fakat gerçek bir meydan okumayla karşılaştığında inanılmaz derecede ciddi ve kararlı bir dövüşçü olur. Renji, Rukia Kuchiki'ye karşı derin bir sevgi besler. Hikaye boyunca bu, birçok kez kanıtlanmıştır, özellikle de Rukongai'deki Rukia ile geçirdiği gençlik yıllarına anlık geri dönüşler yapıldığında. İnandığı bir şey için savaşma, öldürme ve ölme ölme arzusu Renji'yi, yolunun üzerinde duran kişilere karşı tehlikeli bir adam yapmaktadır. Birçok açıdan Ichigo Kurosaki ile benzeşmektedir ve animenin Bount bölümlerinde bir keresinde ikisinin kardeş olduğunu zannetmişlerdir. Ichigo işi basit tutmak için kuzen olduklarını iddia etmiştir fakat bu da sonradan oldukça gülünç durumlara yol açmıştır.


20 Şubat 2014 Perşembe

Bu günlük liste :O



1- Death Note
2- One Piece
3- Full Metal Alchemist Brotherhood
4- Gintama
5- Great Teacher Onizuka
6- Code Geass
7- Bakuman 1-2-3
8- Slam Dunk
9- Naruto & Naruto Shippuden
10- Hajime no Ippo
11- Berserk
12- Dragon Ball & Draon Ball Z
13- Bleach
14- Elfen lied
15- City Hunter
16- Golden Boy
17- Katekyo Hitman Reborn
18- Hellsing
19- Detroit Metal City
20- Devil May Cry
 İzlemesi tavsiye edilenler listesi :D en çok beğendiklerim


2014'ün animelerini merakla beklerken ben O.O

Yarın manga paylaşıcam Sevilirse devam ederim ^ ^ 

Romantica Clock


Acayip kawai ve komik bir anime bayılıyorum kısa ama ... Çok hoş ^ ^




 Garip bir şekilde siyah saçlı anime kahramanları her zaman samimi bulduğum insanlardır  havalı  olduklarından mı ? yoksa beni güldürdüklerinden mi ?bilemiyorum ama .. buna eminim :D





Animelerin en sevdiğim bir diğer yanı çoğu zaman hayran kaldığım müzikleri Ruhuma iyi bir hava katıyor :O

19 Şubat 2014 Çarşamba

Güzel gidiyor devamında eylenceli olabilecek türden bir anime izlemesi tavsiyem şuan sadece 18  bölümü var ama devamı geliyor   Diamond no Ace

Çok komik ya daha yeni çevriliyor ama ben bayıldım :D 

18 Şubat 2014 Salı


Anime de öpüşme sahnesi olduğunda ben .O Artık görmekten ruhsuzlaştım :D

Anime Sabah akşam demeden


Sabaha kadar anime izliyice ben .. .ss 

Çok Kawai :O



bunlara bakınca içimde bir çalışma isteği doluyor nedense ... O.o
















Bu aralar izlediğim Animeleri sizinle paylaşmak istiyorum hepsini tavsiye ediyorum ^ ^ :

*Beelzebub
*Toradora
*Mayo Chiki!
*Noragami
*Princess Princess
*Bleach
*Kuroko no Basket II
*Phi Brain: Kami no Puzzle ( serisini izlemeniz tavsiyem :)

Bu aralar pek  çok izleyemedim ama devam edicem .... Görüşmek üzere 
Mangaların isminide paylaşıcam istek olursa  :)


Benim Dünyam: MeriPuri4

Benim Dünyam: MeriPuri4